Chip dla laba? Fajna sprawa :)

Właściciele psów doskonale wiedzą, jak ważne jest oznakowanie pupila. Numer telefonu napisany na obroży, adresówka, wygrawerowany identyfikator, tatuaż - to wszystko ma sprawić, że nasz przyjaciel do nas wróci po tym, jak coś mu się przydarzy (ucieknie, zostanie skradziony).

Identyfikacja za pomocą chipa to jedna z najbardziej popularnych i najdoskonalszych metod znakowania zwierząt. Chip jest o wiele trwalszy niż tatuaż, nie zaginie jak adresówka. Mikroczip wszczepiony pod skórę pupila to tylko połowa sukcesu. To wpis do dobrze zorganizowanego systemu identyfikacji daje pewność, że zaginiony zwierzak trafi z powrotem w nasze ręce.

Mając na uwadze bezpieczeństwo psów znajdujących się pod naszą opieką, Zarząd Fundacji Pomocy Labradorom PRIMA podjął decyzję o podjęciu współpracy z Polskim Towarzystwem Rejestracji i Identyfikacji Zwierząt. Wszystkie psy trafiające pod opiekę Fundacji będą chipowane i rejestrowane w Ogólnopolskiej Bazie Danych Polskiego Towarzystwa Rejestracji i Identyfikacji Zwierząt. Jednocześnie postanowiliśmy zachęcić wszystkich właścicieli labradorów do oznakowania swoich psów. Każdy, kto zgłosi chęć udziału w naszej akcji proszony jest o wysłanie maila z taką informacją na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. W odpowiedzi zostanie wysłana wiadomość z informacją o procedurze rejestracyjnej.

Ty również zarejestruj swojego psa! Spraw, by szybciej wrócił do domu, by był bezpieczny.

Więcej informacji o Polskim Towarzystwie Rejestracji i Identyfikacji oraz o chipach i bazie danych znajdziesz na stronie www.identyfikacja.pl