adopcje wirualne

Bardzo chciałbym zaadoptować labradora i odmienić jego los ale.........
No właśnie.
Spędzam dużo czasu w pracy, często wyjeżdżam służbowo, nie pozwala mi na to mój stan zdrowia, nie wiem czy podołam finansowo, nie lubię rano wstawać, wolę siedzieć w domu niż włóczyć się po lesie, wynajmuję mieszkanie i właściciel nie zgadza się na psa...........
Rozpatrywanie wszystkich za i przeciw związanych z posiadaniem psa świadczy tylko o Państwa odpowiedzialności, a chęć pomocy pokrzywdzonym zwierzętom o wielkim sercu.
Mamy dla Państwa rozwiązanie – Adopcja Wirtualna.
Adopcja wirtualna to nic innego jak deklaracja regularnych, comiesięcznych wpłat na konto Fundacji. Pozyskane w ten sposób środki pozwolą nam pokryć koszty leczenia, zakupić karmę, leki, akcesoria, opłacić pobyt w hotelu lub domu tymczasowym oraz zaspokoić inne potrzeby danego psa. A Fundacja w tym czasie będzie mogła spokojnie znaleźć dla niego nowy, kochający dom.
Opiekun wirtualny może być jeden, ale równie dobrze może być to grupa przyjaciół, rodzina, klasa, forum dyskusyjne a nawet cała firma czy szkoła.
Oprócz wsparcia finansowego opiekun wirtualny może pomóc, jeśli jest tylko taka możliwość, odwiedzając psa - wyprowadzać go na spacer, częstować smakołykami, przytulać, głaskać, otaczać miłością i opieką zanim nie znajdzie się dla niego nowy dom. Może również pomóc w szukaniu nowego domu dla swojego podopiecznego.

Jeśli historia któregoś z psów będących pod opieką Fundacji szczególnie Państwa poruszyła i chcielibyście Państwo zostać jego wirtualnym opiekunem to prosimy o kontakt Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. . W tytule wiadomości proszę wpisać „Adopcje wirtualne – imię psa”

Pomóż nam pomagać

Regulamin Adopcji Wirtualnych
1.Wybierz psa, któremu chciałbyś pomóc w dziale „Pod opieką fundacji” na naszym forum

2.Skontaktuj się z nami wysyłając wiadomość na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.  , w tytule wpisując „Adopcje Wirtualne - imię psa”. W treści wiadomości podaj obowiązkowo deklarowaną, comiesięczną kwotę wpłaty.

3.Co miesiąc dokonuj wpłaty na konto Fundacji, w tytule przelewu wpisując „Adopcje Wirtualne”. Warto pamiętać o dodaniu w tytule przelewu słowa DAROWIZNA, gdyż darowiznę przekazaną na rzecz Fundacji będzie można odliczyć od dochodu rozliczając się z fiskusem.

Informacja o tym, że jesteście Państwo wirtualnym opiekunem będzie widoczna na naszej stronie.
Regularnie (raz w miesiącu) będziecie Państwo informowani co dzieje się u Państwa podopiecznego.
Jeśli Państwa podopieczny znajdzie nowy dom poinformujemy Was o tym i jednocześnie zaproponujemy adopcję wirtualną innego psiaka.
Niewykorzystane środki (udzielona pomoc przekroczy potrzeby psa, jego historia znajdzie szczęśliwy finał), o ile wyrazicie Państwo na to zgodę, przekażemy na pomoc innemu psu będącemu pod naszą opieką.
W przypadku, gdy w dalszym ciągu będziecie Państwo dokonywać wpłat w ramach adopcji wirtualnych, a nie zadeklarujecie któremu psu chcecie w ten sposób pomóc, następne wpłaty będą przeznaczone na pomoc psu najbardziej takiej pomocy potrzebującemu.

Jeśli wydarzy się coś co uniemożliwi Państwu dalsze wspieranie Waszego podopiecznego, nic nie szkodzi – będziemy wdzięczni za dotychczasową pomoc. Prosimy jednak o poinformowanie nas o takiej sytuacji w miarę szybko.
To, że pies posiada wirtualnego opiekuna nie oznacza, że Fundacja nie będzie szukać dla niego nowego domu. Wręcz przeciwnie – Państwa pomoc może ten proces przyspieszyć, gdyż dzięki niej szybciej przygotujemy Waszego podopiecznego do adopcji.